Ilyen rakott krumplit még nem ettél

Ilyen rakott krumplit még nem ettél

479

A Mester is megéhezik zárszerelés, vagy gázszerelés közben. A kemény fizikai munkához laktató ételre van szükség. Ritától kaptuk ezt az ínyenc ‘Rakott Krumpli’ receptet aminek olvastán rendesen megkordult a gyomrunk. 

Incsi-fincsi lucskos rakott krumpli

Ugye, hogy még a nyál is összefut a szádban ezután a mondat után.
Készítsd el és nyald meg te is a tíz ujjad. Ezután az evés után még a párod is kinyalja majd a tányért.
Rengeteg rakott krumplit ettem már.
Az egyik fele olyan száraz volt, hogy csak vízzel tudtam leküzdeni a torkomon, a teteje szét volt sülve, úgyhogy néha a megfulladással viaskodtam. A másik fele pedig olyan zsíros volt, hogy este mikor lefeküdtem forgott velem a világ, annyira kikészítette a gyomrom. Nem is tudom melyik jobb, állandóan toalettre járni a sok víz ivás miatt vagy ringlispílen ülni egy egész éjszakán át.
Elkészítettem a tökéletes rakott krumplit és most meg is osztom veletek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 db tojás
  • Egy csomag kockázott bacon szalonna
  • Kolbász kb 10cm darab vékonyra szeletelve
  • Lecsó kolbász kb 20-25 cm darab kb fél cm szeletelve
  • 300-400 g tejföl
  • Tej

Elkészítése:
Héjába megfőzzük a krumplit.
A tojást keményre főzzük. Ha megfőtt hideg vízbe rakjuk azonnal, mert így majd könnyen eltávolítható lesz a héja.
A tejfölt kikeverjük a tejjel csomómentesre, a sűrűsége kb főzelékszerű legyen.
Kivajazzuk a tepsit, az oldalát is!

- hirdetés -

Egyedi tartalommal várunk a FB oldalunkon - Csatlakozz!

Álljunk csak meg egy szóra! Ugye nem felejtettük el lehúzni a krumpli és a tojás héját? Megvan? Hú… homlok törlés, akkor ez pipa. Kezdhetjük.

Tepsibe rétegezve.
Karikára vágott krumpli.
Fél csomag bacon szalonna elszórva.
A fele kolbász.
5 db tojás karikázva.
A fele lecsókolbászt.
Fele kikevert tejföl.
Jön még egy réteg ugyanúgy mint az előbb. Ha maradt még krumpli tegyük rá a tetejére és erre jön a tejföl.

Sütőben 180 fokon sütjük.

Időt nem mondok, hogy meddig kell sütni, mert valaki úgy szereti, ha egy picit piros a teteje és van olyan, aki úgy szereti, ha éppen csak a tejföl megsül rajta.
Ne süssük sokáig, mert a felső krumplik túl ropogóssá válnak.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!

/H.Rita/

Hozzászólások

hozzászólás