Íme, a világ legegyszerűbb elektromos vasútja, amit te is elkészíthetsz!

Íme, a világ legegyszerűbb elektromos vasútja, amit te is elkészíthetsz!

318

Ki mondta, hogy szórakozni költséges? Most rácáfol a tudomány! Az Amazingscience japán csapata elkészítette a világ legegyszerűbb elektromos vasútjának képletét és minket is előszeretettel beavatnak a piszkos részletekbe. Hihetetlen mennyire kézenfekvő és mégis milyen bámulatos ez a kis szerkezet, melynek megalkotásához mindössze 3 dologra és pár percre van szükségünk.

Mi is ez a rejtélyes 3 dolog?

Névtelen 1

 

  • szárazelem
  • csupasz rézdrót
  • NdFeB mágnesek (fontos, hogy a mágnesek átmérője nagyobb legyen, mint az elemeké)

Hogyan fogjunk hozzá?

Először is fel kell tekernünk a rézdrótot. Talán a legegyszerűbb módja ennek, ha segítségül hívjuk a jó öreg fúrót és a képen látható módon megformázzuk a rezet:

- hirdetés -

Egyedi tartalommal várunk a FB oldalunkon - Csatlakozz!

Amikor feltekertük a kívánt hosszúságot, ügyeljünk rá, hogy kellő óvatossággal bánjunk vele, ugyanis a réz annyira puha, hogy a saját súlyától képes megnyúlni. Ha felemeljük, igyekezzünk úgy tartani, hogy minél jobban eloszlassuk a terhet és ne keletkezzenek rajta redők. Ha pedig nem elégszünk meg egy rövidebb pályával, a rézelemek összekapcsolásához a legjobb módszer: tekerjük őket körbe átlátszó ragasztószalaggal!

lokol

Ezt követően már csak annyi teendőnk van, hogy az elem mindkét oldalára ráhelyezzük a mágneseket (végenként 3-4 darabot) és kezdődhet a játék!

Az elkészítés folyamata videón is:

Hozzászólások

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikk10 kiváló tipp, hogy a nyaralás alatt elkerüljenek a betörők
Avatar
Nem vagyok én sem más, mint egy túlbuzgó grafikus tanonc, aki megszállottan rajong mindenért, amiben kiélheti a kreativitását és reménykedik, hogy igényes, humoros és hasznos cikkeket tehet a nagyközönség asztalára.