A mester jelentése és a mester emberek kezelése

A mester jelentése és a mester emberek kezelése

1635

Önállóan dolgozó szakember aki főleg építő, kézmű és szerelő iparban dolgozik. Önálló iparűzésre jogosult, mester levelet szerzett személy, önálló kisiparos, szakmát végzett egyed. 

A mester emberekkel érdemes mindig előzékenyen, kedvesen, megértően viselkedni, ugyanis ők azok az emberek akik meg tudják oldani azt, amihez nekünk forgalmunk sincs.
Ha valakit felfogadunk a házunk építésére vagy a ház körüli munkákra, az esetleg szükséges áram, gáz, víz és egyéb közüzemi dolgok bekötésére, mindig legyünk kedvesek a mesterekkel. Figyelhetjük a munkájukat, de felesleges okoskodni, kekeckedni… Mert hát ugye senkinek nem hiányzik egy szélvihar és egy tető nélkül maradt ház vagy egy rosszul bekötött áram vagy gáz ellátás. Nem is beszélve a rózsa bokor tüskéiről, amik szana szét szóródhatnak a kertben stb…
Süssünk sütit a mestereknek és vigyünk limonádét és mosolyogjunk ! Az a biztos!

budajeno_03
A fodrásszal, a kozmetikussal, a műkörmössel és az egyéb tevékenységeket végző mester szakemberrel, mindig legyünk jóba. Dicsérjük a munkáját, hiszen egy pillanat alatt tönkreteheti az önbizalmunkat akár fél évre is. És simán elintézi egy ”Ó elnézést, nem ilyet szeretett volna” mondattal. Velük aztán igazán nem érdemes kekeckedni.
Használjuk a kérem és a köszönöm szót. Sokat dob majd a kapcsolaton.

PicsArt_07-12-09.15.21
Felesleges felhúzni a kulcsmásoló mestert is. Mikor beletört a zárba a kulcs, úgy is a vérnyomásunk a kétszázat verdeste. Ne a mesterre zúdítsuk rá a mérgünket, hiszen simán reszelhet egy picit nagyobbat a kulcson és már nem is megy bele a zárba. Kinek hiányzik az, hogy újra vissza kelljen menni?

- hirdetés -

Egyedi tartalommal várunk a FB oldalunkon - Csatlakozz!

mosogepszerelo(3)
A mosógép szerelőre és a hűtő szerelőre különös figyelmet fordítsunk. Persze csak ha éppen nincs annyi pénzünk, hogy azonnal lecseréljük az éppen elromlott masinát, mert akkor már nem is szóltam. Mindenesetre marha rossz lenne ha vissza kellene menni a kőkorszakba és kézzel kellene mosni, vagy állandóan hideg kaját kéne enni vagy pizzát. Ők kiemelkedően fontos mester emberek. Nagy szükségünk van rájuk.

A boltosok, a bankosok és azok az emberek akik közvetlenül velünk dolgoznak, nem mester emberek de mégis érdemes velük kedvesnek lenni. Érdemben nem sokat tudnak nekünk ártani, mégis adnánk pár jó tanácsot. Mikor belépünk használjuk a köszönés szó verzióit, amelyik szimpatikus. Ha kérünk valamit használjuk a kérem és a köszönöm szót. Sokkal-sokkal szebbé tesszük az ő napjukat is és a miénket is.
Összegezve, legyünk kedvesek a mester emberekkel, hiszen olyan dolgokat csinálnak, amit mi nem tudunk megcsinálni, nem véletlen hívjuk segítségül őket.

  • Fogadjuk el amit a szakember mond. Hiszen ezért az a mestersége ami.

Hozzászólások

hozzászólás