Nekem is ilyen kell! – 15 variáció mini tetőterasz kialakítására

Nekem is ilyen kell! – 15 variáció mini tetőterasz kialakítására

1265

Olyan tetőtéri megoldásokat mutatunk be, ahol a megrendelő nem engedett a tetőteraszából. Bármilyen kicsi is, akár csak egy kilépő, de meg kellett kellett csinálni. Szerinted jól sikerültek? 

A tetőtér beépítése mindig sok problémát vet fel. Az egyik ilyen, hogy miként lehet tetőteraszt, erkélyt, vagy legalább egy kilépőt kialakítani. Kellemes lehet a reggeli kávét az ébredő városrészünk felett a tetőteraszon elfogyasztani, de néhány színes virág is jól mutat az erkélyen.
A megoldások attól függenek, hogy kinek milyen feltételei adottak. Mekkora maga a tetőszerkezet, milyen a lejtése, mekkora a kihasználatlan, ugyanakkor beépíthető terület, stb.
Az itt bemutatott képek csak arra szolgálnak, hogy ötletet meríts belőle. Ha már van egy elképzelésed, vagy felmerült valamilyen igényed, kérd ki egy kivitelező, vagy egy építész véleményét, aki el fogja mondani, hogy milyen megoldásokkal, mit lehet nálad megépíteni és az hozzávetőleg mennyibe is fog kerülni.

Tapasztalat: Amikor költséget kalkulálsz a végén mindig szorozd meg 2-vel. Olyan még soha nem történt, hogy valami annyiba is kerüljön, mint amennyit terveztem rá. 🙂

Az itt bemutatott példák jól mutatják, hogy még a legkisebb kilépő is mennyivel világosabbá, és jobban szellőztethetővé teszi a tetőszobát, ami itt fontos szempont. Főleg az utóbbi.

- hirdetés -

Egyedi tartalommal várunk a FB oldalunkon - Csatlakozz!

Neked melyik megoldás tetszett a legjobban?

Hozzászólások

hozzászólás